Vill du medverka i Route-to-Paris?

Vill du medverka i projektet Route-to-Paris, ett forskningsprojekt som drivs av SLU och handlar om hur den svenska skogen kan bidra till att uppnå de klimatmål som sattes upp vid FN-mötet i Paris 2015.
Är du skogsägare och funderar på hur din skog påverkar klimatet?
Funderar du på hur din skog ska utvecklas i framtiden? Vill du prata med andra skogsägare om hur de tänker kring skogens roll för klimatet?
Vi letar efter deltagare som vill delta i en workshop inom forskningsprogrammet Route to Paris, som handlar om att kartlägga vad som kan få skogsägare att göra mer för klimatet (än de redan gör). Du kan läsa mer om forskningsprogrammet nedan.
De datum som finns att välja mellan är 19, 21, 25 mars och 8 april, kl. 9-12. Du deltar digitalt via Teams från din egen dator.
Vi undrar om du skulle vilja medverka i en av dessa workshopar. Det utgår ingen ersättning, utan medverkan bygger på att du är intresserad av frågan om skogen och klimatet och tycker att det är intressant att reflektera över ditt eget skogsbruk tillsammans med andra skogsägare.
Anmäl ditt intresse via denna länk så återkommer vi inom kort:
Vänliga hälsningar
Camilla Sandström, professor i statskunskap, Umeå, samt Lotta Möller och Malin von Essen, processledare
Camilla har bl.a skrivit boken Forest Governance and Management Across Time Developing a New Forest Social Contract

Andra nyheter:

Underlag till årsmötet

Nu finns underlag till årsmötet på Spillkråkans medlemssida ifall någon vill läsa på inför årsmötet måndag 15 april.

Skogsstyrelsen efterlyser …

Skogsstyrelsen efterlyser skogsägande kvinnor som vill berätta om sina erfarenheter av skogsbruket Skogsstyrelsen ska anordna en exkursion i Uppsalatrakten den 23 maj som en del

Filmstjärna i din egen skog?

Under hösten 2024 kommer Spillkråkans kurs i hållbart skogsbruk att starta. I kursen täcker vi både ekonomisk, social och biologisk hållbarhet. Vi vill inkludera filminslag