Stamansvariga

Spillkråkans styrelse och de stamansvariga arbetar löpande för att skapa nöjda medlemmar genom en rad olika aktiviteter, såväl fysiska som digitala. Nedan ser du vilka vi är. Klicka på pilen under varje bild för att få mer information och kontaktuppgifter.

Du som vill veta mer är mycket välkommen att kontakta oss, se kontaktuppgifter nedan. Kanske vill du veta mer om vår organisation och vårt arbete. Eller du kanske är intresserad av delta i våra aktiviteter eller starta upp en ny stam. Hör av er till oss.

Styrelsemöten 2024:
15 maj, 12 juni, 21 augusti, 18 september, 9 oktober, 20 november och 11 december.

Strategimöte med styrelse och stamansvariga:
21-22 oktober.

Styrelsemöten 2025:
22 januari, 19 februari, 19 mars och 9 april.

Ordförande
Viktoria Byback
E: ordforande@spillkrakan.se

DALARNA

Therese Larsson

bengtsarvet@icloud.com

Tillsammans med Ingrid Talu och Eva Åkerlund går jag, Therese Larsson, in som stamansvarig i Dalarna.

Vem är jag?
Född i Halmstad, där jag också är uppvuxen. I ungdomen engagerad i Fältbiologerna och Miljörörelsen.
Utbildad i biologi och kemi + lärarutbildning. Jobbade med Riksskogstaxering ett par säsonger. Sista 24 åren på Mora Gymnasium. Min man, barnen och jag började att köpa skog runt Mora och Sollerön 2007.
Tillsammans har vi ca 200 ha skog. Vi planterar, röjer och markerar rågångar själva. Alla avverkningar tar vi in anbud på från olika skogsbolag.

Ingrid Talu

ingrid.talu@gmail.com

Tillsammans med Therese Larsson och Eva Åkerlund är jag ansvarig för Dalastammen.

Jag äger ett familjeskogsbruk i Orsa som funnits i släkten i flera generationer. Genom att få följa med mina föräldrar i skolgen, så lärde jag mig redan som barn lärt mig uppskatta både skog och bärmarker.För mig är det en ynnest att få förvalta skogen och lämna den vidare till nästa generation.
Spillkråkan är ett mycket inspirerande och spännande nätverk av skogskvinnor som ger både kunskap och glädje.

evaagneta123@gmail.com

Stamansvarig för Dalastammen

F.d gymnasielärare i engelska, svenska och historia. Stamansvarig för Dalarna tillsammans med Ingrid Talu och Therese Larsson. Har gård i Leksands kommun, mitt emot Tällberg (på andra sidan Österviken av Siljan). Skriven i Lund.
Skogsinnehav: 620 ha i Leksands kommun. 100 ha i Orsa kommun, i Kvarnberg, 4 mil norr om Orsa.

Jämtland/Västernorrland

rielper@icloud.com

Med i styrelsen sedan 2022. Sekreterare i Spillkråkan och redaktör för informationsbladet Kråkröret.

Jag bor 3,5 mil söder om Östersund. Gick med i Spillkråkan i slutet av 2019. Att engagera sig i Spillkråkan kändes rätt. Ett kvinnligt nätverk med en stor samlad kompetens inom flera områden var inspirerande för mig. Jag har mitt skogsinnehav i östra Jämtland där jag har mina rötter.

Gunn Britt Nilsson

gunbritt@skogsbolaget.se

Jag bor vid Locknesjön strax utanför Brunflo, söder om Östersund.

Där ligger också skogen som vi brukar och som hör till min mans släktgård sen flera generationer tillbaka.
Jag gick med i Spillkråkan under 2020 och är nu stamansvarig tillsammans med Elisabeth och Åsa.
Sen förra året är jag också tillsammans med Elisabeth redaktör för Kråkröret.
Det är inspirerande att ta del av all information via Spillkråkan och att via medlemskapet få lära känna många andra kvinnor med stort intresse för skogen. Genom min uppväxt i skogslandskapet Medelpad så har skogen alltid varit närvarande. Det gäller naturligtvis som omgivande natur, men även som dess historia – skogsbrukets och skogsindustrins framväxt.

Skåne

Birgit Timner

birgit@timner.com

Biträdande stamansvarig för Skånestammen.

Har varit medlem i Spillkråkan sedan man startade en stam i Skåne 2003. Bor i Höör, mitt i Skåne, med skogsfastigheten i kommunen. Har generationsskiftat och har inte längre ansvar för skogen, men däremot har jag kontinuerlig tillsyn av skogen.

Katarina Brunnström

skeinge@gmail.com

Stamansvarig för Skånestammen.

Har varit medlem i Spillkråkan sedan 2009 och denna förening har givit mig och fortsätter ge mig nya kunskaper och möten med fantastiskt engagerade kvinnor. Att tillsammans med Birgit få anordna och träffa er medlemmar på våra träffar är alltid lika givande. Jag och mina två barn bor på vår fina fastighet i nordöstra Skåne, där jag driver gården på heltid vilket minst sagt är en varierande arbetsplats.

Småland

elmtaryd.aj@gmail.com

Jag bor med man och 6 söner på en gård utanför Agunnaryd, Ljungby kommun. Gården är ärvd på min man sida och vi äger den nu tillsammans.

Jag arbetar heltid på gården. Ett stort gemensamt intresse är jakt och jag är även engagerad inom älgförvaltningen. Förutom skogen så har vi ca 50 ha jordbruksmark som vi driver själva och hus och stugor för veckovis uthyrning. På gården finns även jakthundar, ett 30 tal får och lite höns.

Stormen Gudrun 2005 drabbade gården oerhört hårt och ca halva produktiva arealen föll.

Sedan 2009 förvaltar jag gården själv och handlar upp de flesta tjänsterna med olika bolag. Förutom planering, upphandling, uppföljning och inventering tycker jag om att jobba praktiskt i skogen. Jag tog motorsågskörkort 2012 och hugger och röjer manuellt. Vi har en hög lövandel i skogen och har satsat på flera alternativa trädslag, Med anor tillbaka till 1400talet har gården utvecklat höga natur- och kulturvärden.

Det är roligt och utmanande att hålla en hög produktion och samtidigt bevara och utveckla sociala och biologiska värden. Utöver skogen och familjen har jag stort intresse för odling, matlagning och träning. Under 2021 kommer jag även bli samägare, med min bror, till vår föräldragård.

Det jag tycker är roligt med mitt arbete i Spillkråkan är att se kvinnor ta större plats inom skogsbranschen. Vi lär oss mer och mer och vågar då ta fler och större beslut. Vi har roligt tillsammans på våra träffar, alla kommer till tals och vi lär oss också av varandras erfarenheter.

Varmt välkommen till Smålandstammen!

Stockholm & Mälaren

stockholm@spillkrakan.se

Jag bor i Stockhom och har skogsfastighet tillsammans med min syster utanför Motala, Östergötland.

Jag tycker Spillkråkan erbjuder många positiva och intressanta föreläsningar/utbildningar. Likaså uppskattar jag träffarna med medlemmarna där jag får lyssna på andras erfarenheter och nätverka med andra kvinnliga skogsägare. Det är några faktorer som betyder mycket för mig och som hjälper mig och min syster i vårt skogsarbete.

Elisabeth Andreasson

stockholm@spillkrakan.se

Jag bor på Kungsholmen i Stockholm sedan 30 år tillbaka då jag flyttade från Göteborg. Min skog har jag utanför Göteborg i närheten av Bollebygd och Alingsås.

Spillkråkan är en fantastisk förening full av inspirerande kvinnor med enorm erfarenhet och engagemang för skogen. När jag investerade i mina egna skogsfastigheter var det självklart för mig att gå med i Spillkråkan. Jag började med att gå introduktionskursen som inspirerade mig att lära mig mer om min skog. Jag uppskattar alla kurser och seminarier som Spillkråkan anordnar, allt från deklarationskunskap till hur man skall försäkra skogen samt jaga barkborrar. Nätverkande är också lärande! Det årliga julbordet och Spillin på Grand är perfekta tillfällen att träffa andra spillkråkor och inspireras av deras erfarenheter. Fullärd blir man aldrig! Därför vill jag gärna hjälpa till och bidra till fortsatt utveckling för alla medlemmar.

Eva Gotthardsson

stockholm@spillkrakan.se

Jag bor och arbetar i Stockholm sedan 2020 då jag flyttade från Malmö. Min nuvarande skogsfastighet som jag förvärvade 2006 ligger i Småland öster om Ljungby. Jag har också mellan 1980–2018 ägt och drivit en jord- och skogsbruksfastighet i Sörmland tillsammans med min bror.

Spillkråkan är ett unikt nätverk som samlar kvinnliga skogsägare från hela landet. Första gången jag kom i kontakt med Spillkråkan och Skånestammen var för ca 10 år sedan. Spillkråkor betyder mycket för mig i utbytet av erfarenheter, tillgänglighet till kurser, ny kunskap om Sveriges och omvärldens krav, regelverk och förväntningar på skogen och vi som skogsägare. Det finns så mycket vi kan göra för att upplysa, påverka och lära oss hur vi förvaltar vårt och klotets fantastiska resurs, skogen. Jag har mycket mer att lära om skogen och skogsskötsel. Ser med stort intresse och nyfikenhet på framtida skogsbruk där Spillkråkorna är med och gör skillnad.

Västerbotten

Vakant

Örebro

Karin Voigt

nybogard@live.se

Stamansvarig för Örebrostammen

Karin Voigt heter jag och jag bor på Nybo Gård i Lindesberg, norr om Örebro. Driver min föräldragård med skog och mindre lantbruk sen generationsskiftet 2010. Bor på gården tillsammans med min familj.
Har sen barnsben ett stort naturintresse och spenderar gärna mina helger med röjsågen eller motorsågen för att skapa en skog att trivas i, skogen för mig är något jag förvaltar som ett arv från tidigare generationer men också en källa till upplevelser och rekreation för hela familjen!

Är utbildad Livsmedelsingenjör och arbetar inom ICA Sverige som Chef för CR Butik och ansvar för ett av teamen som arbetar med Hållbarhetsfrågor.

Östergötland

Mona Hall

mona@mhall.se

Jag bor i Linköping och äger tillsammans med min man 70 hektar klippor och skog i Östergötland/Sankt Annas skärgård på Södra Finnö.

Sedan 2021 ingår jag som ledamot i Spillkråkans styrelse och är även en av fyra i Östergötlands stamansvarig-team Jag är med i Spillkråkan framförallt för att jag tycker det ger så mycket att träffa andra engagerade skogskvinnor för att diskutera erfarenheter och lösningar. Ser fram emot att träffa er i skogen eller på andra aktiviteter.

Ulrika Östh

ulrika.osth@dalenvimmerby.se

Min skog ligger i norra Småland nära Östgötagränsen. Det är två gårdar som varit i släkten sedan 1800-talet och jag bor på den ena.

Jag är legitimerad språklärare i engelska, tyska och franska men lämnade skolan för skogen för några år sedan. Nu tar jag hand om skogen samt föder upp Ryafår i liten skala. Spillkråkan har varit en viktig inspirationskälla sedan jag gick med 2016. Det var också kursen Hållbart familjeskogsbruk på Linnéuniversitetet. Kul att studera något så annorlunda jämfört med språken. Fokus nu i min skogsskötsel är att öka lövandelen och prova alternativa avverkningsmetoder.

a.ohlsson@boremail.com

Jag bor i Ledberg utanför Linköping. Vi har jord- och skogsfastighet inom familjen i Mantorpstrakten.

Hjälpte till på gården som ung men intresset för skogen har jag fått de senaste åren. År 19/20 läste jag flera fantastiska kurser inom Hållbart familjeskogsbruk på LNU vilket gav mig mycket inspiration och grundkunskap inom skogsbruket. Jag blev medlem i Spillkråkan 2020 och hoppas nu få mera kunskap om skogen genom att nätverka med er Spillkråkor. Mitt bidrag kommer vara att delta i teamet som ska skapa intressanta och givande nätverksträffar i Östgötastammen. Ser mycket fram emot att träffa er alla!