Här finner du information om vad som sker gemensamt (exempelvis årliga årsmötet och resor) och aktiviteter ute i de olika stammarna. Sammanlagt planeras ett drygt 30-tal aktiviteter för medlemmarna runt om i Sverige. Oavsett var du bor är du välkommen på alla evenemang.

ROTEN

KONTAKTPERSONER
Detaljer om våra kontaktpersoner
INBJUDNINGAR TILL AKTIVITETER

3 oktober & 7 november
Spill in på Grand hotell kl 17.00 – 19.00.
Alla Spillkråkor som är i Stockholm hälsas välkomna till Grand hotell för trevlig samvaro. Vi ses på verandan!

5 december
Välkomna på Julbord på Essinge Konferenscenter. Mer information kommer!

TIDIGARE AKTIVITETER

2019

28-30 juni Nordiskt möte för kvinnor i skogsbruket, Jönköping
Läs mer!

2 maj (första torsdagen i månaden)
Spill In på Grand Hotell  kl 17.00- 19.00. Alla Spillkråkor som är i Stockholm hälsas välkomna till Grand Hotell för trevlig samvaro.

Söndag 28 april, 14.00
Årsmöte, Stockholm. Läs mer!

10 april i Delsbo
Inbjudan att delta i BESKA-projektets (Bekämpning av skogsskador i Mellannorrland)

Tisdag 29 JANUARI, kl. 18.00 – Jämställt skogsbruk. Stockholm
En föreläsning för Spillkråkor med medsystrar. Ta gärna med dig en medsyster och kom och lyssna på en spännande föreläsning där Gudrun Schyman och Jesper Fundberg pratar om grunderna inom jämställdhet och vikten att skapa ett jämställt skogsbruk. Kommer även webbsändas. Läs mer!

2018

5 april (första torsdagen i månaden)
Spill In på Grand Hotell  kl 17.00- 19.00. Alla Spillkråkor som är i Stockholm hälsas välkomna till Grand Hotell för trevlig samvaro.

16-19 april
Skogsnäringsveckan. Föreningen Skogen passar på att gratulera Spillkråkans 20-års jubileum genom att bjuda in oss till sina arrangemang under Skogsnäringsveckan 16-19 april – och bjuder dessutom på alla anmälningsavgifter. Det börjar måndag 16/4 med Skogsminglet 2018 på Münchenbryggeriet, Stockholm. På Skogsminglet möter du likasinnade, branschfolk och politiker. Låt dig inspireras och se vart skogsåret 2018 är på väg. Läs mer och anmäl dig här! Som Spillkråka deltar du kostnadsfritt när du anmäler dig via denna länk.

Torsdag 19 april
Skogens dag i Riksdagen arrangeras av Kristdemokraterna, i samarbete med Föreningen Skogen, under Skogsnäringsveckan torsdagen den 19 april 2018 i riksdagens Gamla regeringssal. Antalet platser är begränsat till 80 stycken. I år har Föreningen Skogen erbjudit Spillkråkan att ingå i gruppen som har förtur innan inbjudan släpps på måndag. Spillkråkorna får också delta på förprogrammet med rundvandring och en lättare lunch utan kostnad. Det finns även möjlighet att delta enbart under eftermiddagen, om man har begränsat med tid. Läs mer om programmet och gör anmälan via följande länk.

22 april 2018
Jubileums-årsmöte. Kl 13.00 på Foresta, Lidingö. Gästtalare Emma Berglund, f.d. generalsekreterare för CEPF, Europeiska Familjeskogsbrukets konfederation. Kallelse kommer senare.

Spill In på Grand Hotell  kl 17.00- 19.00
Första torsdagen i månaden hälsas alla Spillkråkor, som är i Stockholm, till Grand Hotell mellan kl 17-19 för trevlig samvaro. Under 2018 gäller det 6 september, 4 oktober och 1 november. 14-16 september Jubileums-resa till Dalarna. Här har du detaljerna!

6 december
Välkommen på julbord!

Spillkråkan hälsar alla sina medlemmar från norr till söder välkomna till ett klassiskt julbord.

  • Torsdag den 6 december, kl. 19.00
  • Restaurang Mårten Trotzig, Västerlånggatan i Gamla Stan

Välkomna!

2017

2 April Årsmöte, Stockholm.

29 september – 1 oktober Höstresa Östermalma.

18 oktober En lönsammare virkesaffär, effektivare och mer transparent virkesmarknad med Virkesbörsen. 18 oktober, 17.45 – 20.00. Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57C, Stockholm. Du kan även medverka online på Virkesbörsen´s hemsidaSe en film från presentationen här!

18 November Inbjudan till Skogsdagen 2017 – tema hållbart,  på Linnéuniversitet i Växjö lördagen 18 november, kl. 09.00 – 12.00.

7 december Välkommen på julbord. Hämta inbjudan här!

VI VILL BLI FLER STAMMAR!

Vill ni gå ihop och ordna verksamheter geografiskt nära era skogar – jättebra! Spillkråkan stöttar sådana initiativ och kan bidra ekonomiskt eller praktiskt till sådana lokala evenemang. Katla Kindestam Nilsson och Beverly Bjerke hjälper gärna till. Spillkråkan arbetar med lokala nätverk – stammar – och sådana finns idag för Jämtland och VästernorrlandMälardalslänen, för Östergötland, för området Skåne-Halland, för Dalarna,  Västerbotten, Örebro län och för Småland.

DALASTAMMEN

INFO OM STAMMEN
Under hösten 2013 initierade Ingrid Talu och Eva Åkerlund en lokal stam i Dalarna till Spillkråkan, en  intresseförening för kvinnliga skogsägare. Namnet är Dalastammen. Dalastammens syfte är att stärka kvinnors inflytande inom Dalarnas skogsnäring. Vi vill också öka kunskap och medvetenhet om hållbart skogsbruk. Viktigt är att bygga ett nätverk för kunskapsutveckling och erfarenhetsutbyte. Kontakter kommer under hösten att tas med skogsstyrelsen, Orsa besparingsskog samt lokala företag inom vårt område.
KONTAKTPERSON
Ingrid Talu: ingrid.talu@gmail.com Eva Åkerlund: evaakerlund@telia.com Styrelsen för Spillkråkan
INBJUDNINGAR TILL AKTIVITETER
TIDIGARE AKTIVITETER

2019

24 juni, 10.00- 15.00
Exkursion i Siljansfors försökspark. Läs mer!

2018

Måndag 17 september, 10.00 – ca 15.00
Sågverksbesök på Blybergssågen i Älvdalen. Läs mer!

2017

9 februari Skogsstyrelsen och Dalastammen bjuder in kvinnliga skogsägare i Stockholmstrakten (obs – i Stockholm).

28 december Välkomna till Dalastammens samkväm 28 december kl 18 på Siljansnäs Hotell. Se mer i bifogad inbjudan.

10 mars Frukostmöte på Swedbank, Mora

2016

13 september, 2016 Frukostmöte på Handelsbanken i Uppsala

Hösten: Mina sidor – i samarbete med skogsstyrelsen i Mora planeras ett möte för genomgång av Mina sidor

2015

Skogshistorik och omarrendering i Dalarna Skogsstyrelsen Siljansfors försökspark GPS Att läsa skogsbruksplaner Hållbart skogsbruk Skogsbrukets roll i klimatpåverkan

VÄSTERBOTTENSTAMMEN

INFO OM STAMMEN
Norrland är ett stort område – det är svårt att samla Spillkråkor till fysiska träffar. Vi har samlat alla deltagare på en mejllista och använder den för att tipsa varandra om sådant som sker i Norrland som har med skog och skogsbrukande att göra. En sommarträff i Umeå står på önskelistan också!
KONTAKTPERSON
INBJUDNINGAR TILL AKTIVITETER
TIDIGARE AKTIVITETER

2019

9 mars, 09.30-16.00, Marsträffen på SLU i Umeå
Marsträffen markerar årsdagen av jägmästarstudenteras öppna brev till SLU och skogsnäringen. Syftet är att vi i branschen tillsammans tar nästa steg mot en konkurrenskraftig och inkluderande skogssektor som är öppen för alla. Genom Marsträffen vill NYKS visa att det finns stora fördelar med att samarbeta och finna gemensamma lösningar på branschövergripande problem.
Läs mer!

2018

Våren 2018 Genom SLU får vi möjlighet att delta i olika program i Umeå. Se bifogat blad. Ni anmäler er själva till SLU enligt inbjudan. Skogskväll för kvinnor 24 maj, 17-21 Välkommen på en kväll med spännande föreläsningar med temat framtidens skogsbruk. Passa även på att mingla med kvinnliga representanter från olika skogliga företag och organisationer. Plats: Sveriges lantbruksuniversitet, Skogsmarksgränd 17 Umeå. Läs mer och anmäl dig här!

2017

Varmt välkommen till Spillkråkans julbord i Umeå den 5 december. Vi ses på restaurang Artonnittiosju, Elite Hotel Mimer, Kungsgatan 75 i Umeå klockan 17.00. Bästa Spillkråkehälsningar från Beverly-Ann & Kerstin. Norrskogskvinnornas dag Norrskogskvinnorna arrangerar skogsdag i Kista med skogsvandring, skogsrådgivning och träff med Norrskogs nya kvinnliga rådgivare i Sthlm. Medverkar gör även scouterna och friluftsfrämjandet. Anmälan och avgift 150 kr. Är du intresserad Norrlandskråka – kontakta Beverly för mer information 070.2141856. Deltagande i SkogsNolia Hörnefors, Umeå I år vill SkogsNolia fokusera på jämställdhet i skogen och då vill vi Spillkråkor speciellt gärna vara med, Spillkråkan är på plats i monter nr 1029. Hjälp oss gärna dela ut Spillkråkebroschyrer eller kom bara förbi och sällskapa med oss. Spill In Den 12 juni vid 19-tiden ses vi i lobbyn/baren på Hotell Blå Aveny Rådhusesplanaden 14 mitt i stan. Det får bli vårt Spill-In häruppe i Umeå. Kontakta gärna Kerstin Grahnén 070-6910871 eller Beverly Bjerke 070-2141856.

SKÅNESTAMMEN

INFO OM STAMMEN
Verksamheten i Skånestammen startade i maj 2003 och knappt ett år senare var vi redan 42 medlemmar! Verksamhetsplanen är delvis preliminär. Det är nämligen viktigt för oss att kunna vara spontana – om någonting nytt eller spännande dyker upp. Utöver studiebesök, utbildningar, temakvällar, mm kommer vi att ha möten i olika intressegrupper.
KONTAKTPERSON

Birgit Timner: 073-407 00 88 eller birgit@timner.com Katarina Brunnström: skeinge@gmail.com Styrelsen för Spillkråkan

INBJUDNINGAR TILL AKTIVITETER

10 oktober, kl 15.00
i Höörstrakten,  Skogsstyrelsens kursgård
Skadegörare och växtsjukdomar i skogen.
Läs mer!

5 november
Hässleholm
Daniel Glimtoft pratar om askåterföring, inbjudan kommer senare. Läs mer här!

TIDIGARE AKTIVITETER

2019

Onsdag 10 april, 15.30
Alnarps landskapslaboratorium, skötsel av bryn och tätortsnära skogar. Läs mer!

Onsdag 6 mars, 09.00-17.00
Skogscertifiering, vad är det och vad innebär det för mig som certifierad skogsägare?
Läs hela inbjudan!

2018

Söndag 2 december, 13.00 Julbord,  Grand Hotell i Lund. Läs mer!

2 februari
Besök hos Terri skogsmaskintillverkning och IKEA´s produktutvecklings avdelning i Älmhult.
Läs detaljerna i inbjudan!

6 mars
Tisdagen den 6 mars 17.30 – 19.30 är det Spill In på Grand Hotell i Lund. Vi har inget program utan bara träffas och pratar och umgås. Var och en bestämmer själv vad som skall ätas eller drickas. Ina och jag finns i baren och försöker att hålla något bord. Hjärtligt välkomna.

15 april 11.30-17.00
Träff på Österlen. Besök på Möllegården hos Ann Marie Santesson-Geber där vi bekantar oss med hennes alpackor. Anna Schyman berättar om sin resa att bli skogsägare och Gudrun Schyman berättar om företagsamhet och jämlikhet. Hämta inbjudan!

4 september
Välkomna till Spill In ( after work) på Grand i Lund tisdagen den 4 september 16.30 – ca 19.00.

Onsdag 26 sept kl 14.00 – 16.00
Gunnar Isaksson, skogsskadeexpert på Skogsstyrelsen visar i fält på Skeinge gård hur vi skall hantera granbarkborre angrepp.


2017

2 mars Ekonomisk planering i skogsbruket Ingvar Nilsson, Hässleholm.


23 mars Skogsstyrelsen bjuder in kvinnliga skogsägare till Älmhult. Tema: Se din skog i datorn.


20 april ”Spill Inn” på Savoy i Malmö, kl. 17.00- 19.00.


5-7 maj Röjsåg- och motorsågsutbildning i Osby, Matilda Clausén Wingård och Camilla Logarn.


14 maj 2 dagars studiebesök i Blekinge – om ekskogsskötsel och utveckling av skogsgård med Cecilia Rooth i Flakula, besök i naturreservat Eriksberg samt hos Södra Cell i Mörrum. Förhandsanmälan senast 16 februari till Birgit eller Ina.


31 augusti Nyrups Naturhotell, Spillkråkorna Birgit Timner och Cecilia Jönsson berättar och visar verksamheten. Hämta inbjudan!


Torsdag 26/10 Spill inn Grand Hotell i Lund kl 17:30-19:30


Söndag 26/11 Julbord, Grand Hotell i Lund 13:00

2016

2016-12-11 Inbjudan till Julbord 2016 2016-10-17 Senaste rön om skogsröta och hur vi skall planera som skogsägare, SLU 2016-09-10 Viltanpassat skogsbruk i Älmhult. 2016-04-24 Bosarp exkursion. 2016-01-13 Familjerätt. 2015-11-21 Hästkraft Vittsjö. 2015-03-04 Generationsskifte, skatt m.m. Hässleholm. 2015-04-27 Anteckningar från skogsexkursionen i Köpenhamn.

2015

2015-12-03 Julaktivitet med mat och kransbindning. 2015-11-21 Skogsexkursion hos Sigvard Gustafsson Vittsjö. Omställning till hyggesfritt och användning av hästen ett nytänkande. Sigvard visar och berättar både om sin skog och om sitt företag Hälde Hästkraft. I skogen har han gjort en omställning till hyggesfritt och gjort en del gallringar med den inriktningen. I företaget bedrivs uppfödning, körning med häst och utbildning. En intressant träff som denna gång inte bara handlar om skog! Se inbjudan i bifogat dokument längst ner på sidan. Tid kl 10.00. 2015-04-27 Danmarksresa om danskt skogsbruk, Köpenhamn. En resa genom ”Dåtid, nytid och framtid i danskt skogsbruk” med Professor Bo Larsen Köpenhamns universitet. OBS! Det krävs god gångförmåga för att kunna genomföra dagen. 2015-03-04 Ekonomi/Deklaration, Hässleholm

2014

2014-03-18 Mina sidor, Skogsstyrelsen i Hässleholm. 2014-04-03 ”Förstå din skogsbruksplan”. Anna-Lena Andersson från Skogsstyrelsen lär oss både teorestiskt och praktiskt att tolka skogsbruksplanen. Vi träffas den 3 april kl. 16.00 i Höör.

2013

2013-04-11 Kontinutetsskogsbruk. Vi skall besöka ett 70 ha stort område med eftersatt skogsskötsel som ska förvandlas till en välskött kontinutetsskog. Vi ser hur skogen ser ut innan maskinerna kommer och återkommer om något år för att titta på utvecklingen. Peter Hillve på Naturspåret är vår ciceron. 2013-04-16–2013-04-17 Röjsågsutbildning med Mathilda Clausén som instruktör. 2013-05-23 Nyrups Osteria: Första träffen för årets tema ”Utveckling av skogsgården” – vi besöker Nyrups Osteria där Cecilia Timner berättar om sin verksamhet och vägen dit.  Till exempel alla kontakter med olika myndigheter – både positiva och negativa. (www.nyrupsosteria.se).

STOCKHOLM & MÄLARSTAMMEN

INFO OM STAMMEN
Vi i styrelsen inbjuder Er till en träff helt utan program men med möjlighet att träffa ett par av oss från styrelsen och naturligtvis också andra Spillkråkor under lättsamma former! Vi ses i baren på Grand Hotel i Stockholm, mellan kl. 17 – 19 där vi dricker något gott på egen bekostnad. Ett bra tillfälle att ta med döttrar och andra yngre släktingar som får möjlighet att träffa mer erfarna skogsägare och vice versa. Vanligtvis ses vi den första torsdagen varje månad.
KONTAKTPERSON
Marie Nylinmarie.nylin@gmail.com Margareta Wåström: margaretawastrom@hotmail.com Styrelsen för Spillkråkan
INBJUDNINGAR TILL AKTIVITETER

4 November, 17.30
Östermalms Föreningsråd, Stockholm.
Information om granbarkborren från Martin Schroeder, SLU. Läs mer!

TIDIGARE AKTIVITETER

2019

4 och 11 oktober
Ladviks kursgård, Waxholm
Grundkurs i skogsbruk från Dan Månsson Skogsstyrelsen. Läs mer!

8 Oktober, 18.00
Östermalms Föreningsråd, Stockholm.
Information om hur jag kan skydda mig som skogsägare från Johan Litsmark, Naturskadespecialist på Länsförsäkringar. Läs mer!

Tisdag 2 april, 17.30
Spillkråkan Mälarstammen bjuder in till träff med temat, Sågverken och deras verksamhet. Läs mer!

Tisdag 12 februari, kl 17.30
Ägande- och brukanderättsutmaningar i skogen. Information från Anna Treschow, Rättspolitisk expert på LRF Skogsägarna.
Läs mer!


2018

29 januari 2018 Bioraffinaderiet Domsjö – vi gör mer av trädet & Kampanjen Svenska skogen- lyckad aktivitet. Östermalms Föreningsgård kl. 17.30. Kristina Elg Christoffersson, Chef Utveckling Domsjö samt Cecilia Boman/Åsa Biehl Svenska skogen. Läs mer!


22 februari 2018 Lantmäteriet, Sveriges äldsta myndighet – arbetssätt och framtid. Östermalms Föreningsgård kl. 17.30. Linda Edgren, Divisionschef Fastighetsbildning Lantmäteriet. Läs mer här!


22 mars 2018 Skogsskador – hur kan vi förebygga och vad gör man när skadan redan har skett. SEB, Stureplan 2, kl. 17.30. Mats Axelsson, Skog & Lantbruk SEB. Läs mer!


Måndagen 3 september, 17.30 Skoglig certifiering – ett hållbart skogsbruk – Christina Lundgren, VD på Svenska PEFC berättar om vad skoglig certifiering innebär på LRF, Franzengatan 6, Stockholm. Läs inbjudan!


Tisdag 2 oktober, kl. 17.30 Kalhyggens vara eller icke vara


2017

24 januari Äganderättsfrågor samt ett exempel från verkligheten, Björn Galant LRF och Monica Johansson Spillkråkan. Tid: Kl 18.00. Plats: Östermalms föreningsråd, Fältöversten Valhallavägen 148.


15 februari: Välkomna till en kväll i skogsplantans tecken. Den här kvällen kommer Per-Olov Pettersson besöka Spillkråkorna och berätta allt om skogsplantor. Per-Olov har jobbat med plantor i hela sitt liv och är nu senior. Vi kommer få vetande om olika typer av plantor, trädslag, provenienser, ståndorter, snytbaggar, viltskydd, plantering vid olika säsonger och mycket mer. Tid och plats Onsdagen den 15/2, 18.00, Östermalms Föreningsråd, Fältöversten, Valhallavägen 148 (buss 1, 4 och 72 stannar utanför, hållplatsen heter Värtavägen) Tunnelbanestation är Karlaplan. Anmälan sker till kassor@spillkrakan.se


INSTÄLLT – 29 mars – 17 maj Grundkurs i skogsbruk, Stockholm.


Årsmöte 2 april Årsmöte, Kl 14.00 Östermalms föreningsråd i Fältöversten vid Karlaplan, ingång Valhallavägen 148, Stockholm. Gästföreläsare Anna Schyman med rubriken Jämställdhet- hur vi skapar mångfald i skogen? Kallelse till årets årsmöte hämtar du här!


3 april Frågeställningar vid förvärv samt att tänka på inför deklarationen. David Kästel och Thomas Nyström från Swedbank, Sara Nilsson FORESTA Skogsekonomi och Jens Agensjö Areal.


10 juni Bättre produktionsskog på en halvdag. Välkomna till en spännande förmiddag med fokus på att utveckla din produktionsskog. Vi bjuds på kaffe och bullar på gårdsplan när vi kommer. Vi kommer sedan att studera ett par skogsområden på Eldholmens gård tillsammans med Kristin Warngren, Mellanskog. För de som vill avsluta förmiddagen med egen medhavd lunchmacka kan man med fördela göra detta nere vid bryggan, vid ca 13.00. Tid och plats: – Lördagen den 10 juni, kl 10.00 på Eldholmens gård. – 1 tim med bil från Sthlm (mer detaljerad karta kommer till de som anmäler sig). – Anmäl om du har bil alternativt vill samåka. – 30 min från Enköping, ca 3 mil sydost om Enköping. Anmälan sker direkt till: marie.nylin@gmail.com senast den 7 juni. Välkomna! Lena Malmberg, skogsägare Eldholmens gård Marie Nylin, ansvarig Mälarstammen Kristin Warngren, jägmästare Mellanskog


22 augusti- 10 oktober Grundkurs i skogsbruk, Stockholm.Kursen ger kunskap om skogens förutsättningar, markförhållanden och terminologi i skogsbruket. Hur räknar man ut volym i ett bestånd, tid för gallring, avverkning, avtal naturvårdshänsyn, säkerhet, skogsbruksplan m.m.


29 september – 1 oktober Spillkråkeresa till Sörmland, ÖsterMalma. Punkter i programmet är bl.a:

  • Hur man hanterar vilt i skogen och minskar skogsskador med Rolf Pettersson.
  • Skogens vatten med Spillkråkan Camilla Logarn.
  • Besök i fält med plantspecialist Per-Olof Pettersson.

Välkommen med din anmälan senast 31 augusti till mona@nyberg.com.


7 september, 17.30 Familjeskogsbruk i ett EU-perspektiv. Lennart Ackzell internationell samordnare på LRF med lång erfarenhet från EU och Bryssel ger oss sitt perspektiv. Plats: Östermalms Föreningsråd.


24 oktober, 17.30 Rekordinvesteringar i skogssektorn driver virkespriserna. Hur ser framtiden för skogen ut? Danske Banks skogsteam ger en bild över skogssektorns olika marknader. Plats: Danske Bank, Norrmalmstorg 1.


15 november Cityskog – tema med näringspolitiskt perspektiv. Arrangörer: Mellanskog och Södra. Plats: Garnisonen, Karlavägen.  Mer info här!


7 december Välkommen på julbord. Hämta inbjudan här!

2016

2016-12-07 Spillkråkans Julbord 2016 2016-11-15 Nya produkter och energi från skogen (Biofuel Region, SLU och LRF Skog). 2016-11-09 Att sälja virke, med Sara Nilsson (streamas). 2016-10-26 Mats Hannerz guidar bland webbaserade skogstjänster, bl.a. Kunskap Direkt. 2016-10-04 Fortsättningskurs skog Stockholm. 2016-09-06 Repetitionskurs av grundkursen. 2016-03-08 SCA Skogsvinge. 2016-02-09 Heureka skogssällskapet. 2016-01-26 Nordea Emanuelsson och Aschan.

2015

2015-12-01 Julfest på Postmuséet i Gamla stan, Lilla Nygatan 6. Spillkråkan hälsar alla sina medlemmar välkomna på ett huvudsakligen vegetariskt julbord. 2015-11-11 Mina Sidor med Frida Pihl, Skogsstyrelsen. 2015-11-04 Skatter – hur kan jag påverka mitt deklarerade resultat med Jens Agensjö på Areal. 2015-10 Fortsättningskurs med Dan Månsson, Skogsstyrelsen. 6/10, 13/10, 20/10 och avslutande utedag på Ladvik 23/10. 2015-04-23 Skogsskötsel med Bo Karlsson, Skogforsk, Postmuseet, Sthlm. Hur ska man tänka när det handlar om just tillväxt och klimatanpassning. Finns det nya trädslag att pröva? Kan man föryngra effektivare? Har lövskogsbruk, snabbväxande ordinärlöv och ädellöv framtiden för sig? Och hur kan man utnyttja nischerna – och till exempel odla masurbjörk. 2015-04-21 — 2015-05-22 Grundkurs i skogsbruk med Dan Månsson, Skogsstyrelsen. 21 och 28 April på Postmuseum, kl 18.00-20.30. 5, 12 och 19 maj i Hagaparken, kl 18.00-20.30, samt fredag 22 maj på Ladvik. Läs mer i inbjudan längst ner på sidan. 2015-04-20 Årsmöte Camilla Logarn, Spillkråka från Småländska Värends Nöbbele, talar om kvinnor i skogen och om principen ”skogsägarens frihet under ansvar. Läs mer i inbjudan längst ner på sidan. 2015-03-11 Mer timmer i skogen Kan du öka diametern på det virke du avverkar med några centimeter går en större andel som timmer. Det innebär större klirr i kassan! Björn Johansson, VD på Moelven, är som utlovat tillbaka från Norgeresan och berättar om hur man får skogen att växa som gräs! Deras nyutkomna Timmerboken sammanfattar praktiska erfarenheter och resultat från skogsforskningen. Läs mer i inbjudan längst ner på sidan. 2015-02-07 Medlemsmöte Kom och påverka Spillkråkans framtid. Hur ska vi jobba för att på effektivast möjliga sätt stärka kvinnors inflytande inom den svenska skogsnäringen, öka kunskap och medvetenhet om hållbart skogsbruk och bygga kvinnliga nätverk för kunskapsutveckling och erfarenhetsutbyte … uppfylla Spillkråkans mål alltså! På eftermiddagen kommer Ida Bååth, LRFkonsult i Katrineholm, och ger deklarationsinformation. Boka den 7 februari i Stockholm, Grillska huset Gamla stan.

2014

2014-12-04 Julfest på Mälardrottningen. Spillkråkan hälsar alla sina medlemmar från norr till söder välkomna till ett marint julbord torsdagen den 4 december kl 19.30 på Mälardrottningen. 2014-11-22 Skogs- och trädagen 2014 i Stockholm – tema Skog på distans”. Linnéuniversitetet arrangerar. Spillkråkan är en av utställarna och spillkråkan Maria Westrin Wernström är en av talarna. 2014-11-24 Nya kunskaper om miljösmart skogsskötsel. Hur ska vi som skogsägare kunna verka på kort och lång sikt för god och säker produktion, bevarande av kulturvärden och bra förutsättningar för biologisk mångfald? Hillevi Eriksson på Skogsstyrelsen berättar. Bygdegården Anna Whitlock, Eriksbergsgatan 8B, Östermalm kl 18.00 – ca 21.00. 2014-09-16 Fortsättningskurs i skogsbruk Dan Månsson, Skogsvårdskonsulent, Skogsstyrelsen. 2014-09-09 Så ökar du värdet på din skog Vad är min skog egentligen värd? Vad kan man då göra för att öka eller minska det värdet? Sara Nilsson, skogsmästare och kundansvarig på Landshypotek, kommer att hjälpa oss bena ut frågorna. Läs mer i inbjudan nedan. 2014-09-05–2014-09-07 Norgeresa (program). 2014-05-24–2014-05-25 Röjningskurs. Dan Månsson, Skogsvårdskonsulent, Skogsstyrelsen. 2014-05-08 Bioenergi och askåterföring. Vi träffas Kl. 18.30 – 21.15 i Kungsholmens kyrkas församlingshem. Under ledning av Daniel Glimtoft från Svensk skogsgödsling AB går vi igenom ”bioenergins 2 maj. 2014-04-08 Startar Grundutbildning i skogsbruk. Första träffen: tisdagen den 8 april 2014 klockan 18.00-20.30 på Bygdegården Anna Whitlock, Eriksbergsgatan 8 B. Följande träffar:15, 22, 29 april, 6, 13 maj. Datum för  heldagen på Ladvik planeras tillsammans. Första två träffarna är inomhus, övriga utomhus – oftast i Hagaparken, som den årstiden visar sig från sin vackraste sida. 2014-03-27 Avverkning och avtal. Vilka bestånd ska man välja? Vilka avverkningsformer finns det? Hur får jag det bästa priset och hur jämför jag virkesköpare? Hur läser jag en avräkningsnota? Avverkningskostnader? Och vad  ska  man tänka på när man avtalar om olika skogsvårdsåtgärder. Ställer klimatförändringarna allting på huvudet nu? Frida Pihl och Dan Månsson, skogsvårdskonsulenter på Skogsstyrelsens kursgård i Ladvik hjälper oss att reda ut begreppen. Den 27 mars i Kungsholmens kyrkas församlingshem på Hantverkargatan (ingång från gården) kl 18.00. Te, kaffe och smörgås till självkostnadspris. 2014-02-18 Deklaration och företagets redovisning. Ida Bååth, aukt redovisningskonsult, kontorchef LRF-konsult i Katrineholm.

2013

2013-10-16 Om skogsbruksplaner. Om varför skogsbruksplanen är så bra för att hålla koll på alla när-var-hur när det gäller din skog: ekonomin, investeringsbehoven och underlagen till att beställa tjänster. 2013-08-30 Energiresa till Höga Kusten i Västernorrland Under tre dagar, mellan den 30 augusti och 1 september, kommer vi att få lära oss mycket om detta världsarv, om vindkraft samt om det norrländska skogsbruket. 2013-05-12 Fågelskådning med Gigi Gigi Sahlstrand, grundare av Rapphönan, ett nationellt nätverk för kvinnor som skådar fåglar, tar oss med på en tre timmars morgonskådning på markerna runt Svartsjö slott, Färingsö. 2013-04-11 Grundutbildning i skogsbruk – anmäl senast 27 mars Gör som massor av nöjda Spillkråkor – gå vår uppskattade grundutbildning i skogsbruk: Sju kvällsträffar i Stockholm samt en heldag på Skogsstyrelsens kursgård i Ladvik utanför Vaxholm. Massor av nya vänner att prata skog med på köpet! Kursansvarig är, som vanligt, Skogsstyrelsens rådgivningskonsulent Dan Månsson. 2013-04-11 Juridik och skogens avkastning Mats Axelsson, Swedbank, kommer att prata om skogen och dess avkastning. Per Näsman, Swedbank Juristbyrå, hjälper oss med en livsbesiktning, genomgång av generationsskifte, gåvobrev, testamente och vad vi övrigt behöver tänka på vid överlämnandet av vår skogsfastighet till nästa generation. 2013-03-06 Certifiering. Staffan Mattsson, affärsutvecklare på Skogssällskapet i Uppsala, berättar om certifieringssystem inom skogsbruket. Varför finns de? Vad innebär PEFC och FSC?  Hur funkar de? Vad tjänar – eller förlorar – jag som skogsägare på dem? 2013-02-04 STOCKHOLM – Ekonomikväll. Titta på årets resultat i skogen- optimal hantering i deklarationen. Agronomen Gunilla Aschan från Nordea Bank kommer att ge oss deklarationstips och redogöra för hur hon tror att skogsbruket kommer att står sig som näringsgren i framtiden.

2012

2012-11-29 Julfest. Varmt välkomna till Spillkråkans julbord på Mälardrottningen den 29 november – glögg, julmat, mingel och lite tillbaka- och framåtblickar. Ni som varit med förr vet att båtens julbord är ett av Stockholms bästa. Boka datum och läs mer i inbjudan nedan. 2012-11-18 Familjedag på Biologiska museet. Storstadens små barn blir så småningom stora och ska förhoppningsvis tycka att skogen och allt vad dit hör är bland det bästa som finns – hjälp dem dit genom att se skogens alla djur! På Biologiska museet sitter djuren stilla så att man kan titta på dem ordentligt, med handen tryggt i mormors eller farmors dito. Också vuxna – både män och kvinnor – kan få en härlig upplevelse med eller utan ungt sällskap! Anmälan till Beverly Bjerke 070-214 18 56 beverlyselet@hotmail.com senast den 10 november.

SMÅLANDSSTAMMEN

INFO OM STAMMEN
Kronobergsstammen startades upp under hösten 2017.
KONTAKTPERSON
Annelie Johanssonjohansson.elmtaryd@tele2.se
INBJUDNINGAR TILL AKTIVITETER

SMÅLANDSSTAMMEN

17 Oktober
Spill in på hotell Cardinal från kl 17.
Se inbjudan.

26 oktober
Skogsdag i Holma utanför Jönköping. Projektet lövsucce i regi av LRF.
Mer löv i våra framtida skogar. Se inbjudan

November
Träff med tema skogshistoria och det sydsvenska landskapets utveckling, LNU Växjö

December
Julbord Gemla

TIDIGARE AKTIVITETER

2019

20 september 9.30 – 16.00
Exkursion på Asa försökspark utanför Lammhult – Tema föryngring
Läs mer!

1 juni Skogsträff
Skogsträff i Bästerås, Liatorp hos vår Spillkråka Birgitta Strandberg. Medverkar gör Magnus Strandberg från Skogsstyrelsen (inbjudan och program kommer).

5 april Skogsträff i Ljungby.
Vårens första träff innehåller en intressant presentation av Virkesbörsen , en marknadsplats för sälj/köp av virke på nätet. På eftermiddagen ska vi introduceras i KATAM, en ännu ej släppt app för volymmätning av stående skog. Läs mer!

24 maj Försommar i Skåne!
Vandring i Alnarps arboretum med guidning av vår Spillkråka Cecilia Nilsson!

15-16 mars, Skogsdagar på Korrö.
Skogsstyrelsen är arrangör för denna aktivitet för hela familjen och alla skogsintresserade är välkomna. Spillkråkan Småland kommer att medverka som utställare, kom gärna med!

2018

Söndag 25 november kl 13.00
Julbord på Villa Gransholm, Gemla. Detaljerna.

27 oktober
Välkommen till ”Kvinnans roll i Skogshistorien” . Läs mer!

Fredag 28 sept, kl 12.00
Certifiering ur ett skogsägarperspektiv Pelle Ström, skog- och miljöansvarig Vida Skog AB reder ut begreppen. Läs mer!

16 februari Vi har utökat vårt program den 16 februari och förlängt anmälningstiden till 13 februari. I förra veckan presenterades en handlingsplan för att stärka Smålands skogar. Vi har nu glädjen att få med Malin Pettersson, som är projektledare för Skogsstrategi Småland, till vår träff den 16:e. Malin kommer att presentera projektet och svara på våra frågor. Läs mer! Detta är också ett tillfälle för oss Spillkråkor att träffa Malin och diskutera ett eventuellt fortsatt samarbete. Hämta inbjudan här! 28 april, kl. 9.30-15.30 Gårdsbesök i Asmoarp, Hässleholm Vår värd Mats-Ola Persson tar emot oss och vi kommer att få en intressant genomgång och exempel på hur man kan kombinera produktion, miljö-,kultur- och rekreationsvärden i ädellövsskog. På gården, strax söder om Hässleholm, kommer vi dessutom att få lära oss ALLT om julgransodling och försäljning. Hämta inbjudan!

ÖREBROSTAMMEN

INFO OM STAMMEN
Ingen information.
KONTAKTPERSON
Ingegärd Wedendal: ingegardwedendal@hotmail.com Marianne Björklund: mb.atterstagrus@tele2.se Styrelsen för Spillkråkan
INBJUDNINGAR TILL AKTIVITETER

16 Oktober, 18.00 (OBS Nytt datum!)
Vibytorps plantskola, 694 36 Hallsberg
Besök på Svenska skogsplantor. Läs mer!

13 november
Vi är inbjudna till BillerudKorsnäs Skog i Frövi. Kvällen kommer bland annat att handla om från trädet till färdig produkt. Mer information kommer senare.

TIDIGARE AKTIVITETER

2019

INSTÄLLT – Tisdag den 14 maj kl 18.00
Bbesök på Svenska skogsplantors plantskola nära Hallsberg

Torsdag 25 april, kvällstid,
Hyggesfritt skogsbruk och demonstration av drönare.
Vi kommer att vara nära Kvinnersta skola norr om Örebro. Läs mer!

Tisdag 12 feb 17.30, Skogsstyrelsen Örebro
Tema – Granbarkborrar. Läs mer!


2018

Tisdag 4 dec,17.00 – ca 20.00
Julsammankomst på Wedevågs herrgård i Wedevåg. Vi inleder kl 17.00 med Rickard Axdorff och kl 18.00 går vi till ett uppdukat julbord. Läs mer!

Lördag 6 oktober, 10.00 – 13.00
Skogsträff om mer varierat skogsbruk med fokus på lärk, på fastigheten Hjälmsätter öster om Hallsberg. Läs mer!

17 Maj kl 18.00 – ca 20.30
Bo Bergström tar emot oss på Lantmäteriet i Örebro torsdag den 17 maj kl 18.00. Vi börjar med kaffe och smörgås. Därefter information om Lantmäteriets verksamhet i dag men även historiskt.Kom gärna med frågor! Vi kommer också att få möjlighet att söka efter handlingar och kartor på våra egna fastigheter via Lantmäteriets datasystem. Kom därför ihåg era fatighetsbeteckningar. Plats: Lantmäteriet , Klostergatan 35. Örebro Anmälan: senast den 8 maj på mail ,ingegardwedendal@hotmail.com eller telefon 0705 137 665. 24 mars Vi har ett fantastiskt tillfälle att få lära oss mer om askskottsjuka, almsjuka ock andra sjukdomar som finns på våra träd. Forskaren och docenten i skogspatologi, Pia Barklund kommer till oss Spillkråkor. Hon är verksam på SLU i Uppsala och forskat bla just på askskottsjuka och almsjuka. Plats : Stensta gård som ligger ca 4 mil NÖ om Örebro och ca 2,5 mil fr Lindesberg. Alla som anmäler sig får en vägbeskrivning! Tid: lördag den 24 mars kl 11 . Avslut kl. 14-15. Vi startar med kaffe. Därefter teori inomhus och sedan går vi utomhus. Enklare lunch serveras då vi återkommer till gården. Anmälan så fort som möjligt och senast 15 mars till ingegardwedendal@hotmail.com Hjärtligt välkomna Ingegärd Wedendal


2017

30 Mars Studiebesök på Handelsbanken i Örebro, bl.a. med Åsa Willén. Åsa är ansvarig för bankens skog och lantbruksverksamhet och har tidigare föreläst om Skogsekonomi för Spillkråkor i Stockholm. Plats: Handelsbanken, Örebro. Tid: Kl 17.00. Hämta detaljprogram!


16 maj Länsförsäkringar Bergslagen i Örebro. Observera att tiden har ändrats till kl 18.00! Hämta inbjudan här!


September-Oktober Skogsdag i medlemsskog.


5 oktober Torsdag den 5 oktober kl. 18.00 är vi välkomna till Hushållningssällskapet i Örebro där Olof Olsson tar emot oss. Ämnen för kvällen blir bl.a. virkesförsäljning och tjänster som Hushållningssällskapet kan erbjuda skogsägare.


Söndag den 15 oktober (observera, ändrat från den 14 oktober) Förutsättningar för skogsbryn och andra åtgärder för en skog som gynnar såväl produktion som biologisk mångfald som rekreationsvärden. Christina och Madelaine Gullberg bjuder in till sin gård Hällegöl, nära Dimbobaden och Odensbacken. Söndag den 15 oktober kl 9.30-ca. 14.00. Sakkunnig för dagen är Rolf Pettersson.


30 November Torsdag den 30 november kl 18.00 vankas det ett härligt julbord på Svampen, Dalbygatan 4 i Örebro. Gå gärna in på deras hemsida och titta på menyn, www.svampen.nu eller telefon 019-611 3735. Det finns gott om parkeringsplatser vid Svampen. Anmälan genom att sätta 195 kr på PG 160 65 54-2 (kostnaden är 395 men föreningen bidrar med 200 kr) och anmäl också på mail till ingegardwedendal@hotmail.com så snart som möjligt, men senast den 16 november. Skriv namn, Örebrostammen och julfest på betalningen. Vatten ingår i priset men övrig dryck betalas enskilt. Varmt välkomna önskar Ingegärd Wedendal & Marianne Björklund

2016

Kursplan: Beställa klimatanpassade skogsbrukstjänster 2016-10-01 Exkursion om röjning och gallring 2016-04-29 Resa till brandfälten 2016-03-08 Länsförsäkringar

2015

2015-11-30 Julfest. Inleds med ”Vildsvinskurs för skogsägare” med Anders Fredriksson från Jägarförbundet. Tid: Kl 18.00 Plats: Sverkesta gård, nära Frövi 2015-11- Studiebesök på Grimsö viltvårdscentrum. 2015-10-03 Studiebesök i medlemsskog, hos Christina och Madelaine Gullberg. Teman för dagen Skog, vatten och diken, stöd och bidrag från Skogsstyrelsen samt E-tjänster. Handledare under dagen är Monica Pettersson, skogskonsulent på Skogsstyrelsen. Det finns önskemål att diskutera och titta på olika aspekter av röjning och dess effekter. För dom som är intresserade kan fastigheten visa olika exempel på detta, efter avslutat pass. Tid: Lör 3 okt kl 10-ca 15. Plats: Familjen Gullberg, Hällegöl 2015-06-24 Studiebesök försökspark. 2015-03-23 Förnybar energi ur skogen och näringen i retur Daniel Glimtoft från Svensk Skogsgödsling AB berättar. 2015-02-24 Är du rätt försäkrad? Försäljningschef Anderz Eldenfalk bjuder in oss till Länsförsäkringar Bergsslagen i Örebro. Vi kommer att få information och möjlighet att ställa frågor om olika försäkringar och speciellt det som är mycket aktuellt – skogsförsäkringar. Tid: Tisdagen den 24 februari kl 18.00. Plats: Länsförsäkringar, Drottninggatan 4 i Örebro.

2014

2014-12  Julaktivitet 2014-11-25 Billerud Korsnäs Bruksanläggning. Tisdag den 25 november besöker vi Billerud Korsnäs Bruksanläggning i Frövi kl. 17.30-19.30. Samling vid Portvakten kl. 17.20. Vi bjuds först på kaffe. Sedan följer presentation av Billerud Korsnäs koncernen och det lokala bruket av Håkan Krantz. Härpå informerar Johan Karlhager om Korsnäs skog. Kvällen avslutas med rundvandring på bruket. 2014-10 Viltet och skogen- Grimsö. 2014-05 Besök i medlemsskog 2014-02-24 Avtal/kontraktsskrivning Måndag den 24 februari kl. 1800 får vi lära oss mer om att skriva avtal-kontrakt i samband med beställning av skogsbrukstjänster. Speciellt viktigt är det vid slutavverkning och gallring. Susanna Mårtensson på Skogsstyrelsen i Örebro blir vår kursledare. Anmälan senast den 17 februari till Ingegärd Wedendal mail ingegardwedendal@hotmail.com. Ytterligare info kommer senare.

JÄMTLANDS- & VÄSTERNORRLANDSSTAMMEN

INFO OM STAMMEN

Under hösten 2019 genomförs en träff i region Jämtland för skogsägare i samband med Konstens vecka 2019, med målet att starta en stam för länen i södra Norrland. 

KONTAKTPERSON

Åsa Lipka Falck raketa@raketa.nu eller 070-419 81 80

INBJUDNINGAR TILL AKTIVITETER
TIDIGARE AKTIVITETER

SALONG KRING KONST/NATUR & ALLTING RUNTOMKRING
SPILLKRÅKAN @ RAKETA _ INSTITUT & INBJUDNA VÄNNER

öppet hus & mötesplats – utställning, inställning, läsning, workshop & samtal
var: RAKETA _ INSTITUT, Krumhornet 12, Östersund / Jämtland
när: 1 – 2 okt 2019

1 oktober 2019: SKOG & KONST

Kl 16
Kerstin Dafnäs / ordförande Spillkråkan, berättar
Om föreningens arbete och visioner

Kl 17
Camilla Schlyter Gezelius / arkitekt med fokus på
Träarkitektur & hållbarhetsfrågor

Kl 18
Spillkråkan / Raketa _ Institut / Camilla Schlyter Gezelius
Och övriga gäster & deltagare i samtal kring skog, arkitektur
& konst – med skogen och trädet som utgångspunkt & källa !

Kl 19
Raketa / RAKETA _ INSTITUT berättar om projekten:
HEJ TRÄD! Ett samarbete med Regnbågens Förskola i Örebro (2017-2018)
28 BARNS BANAN i samarbete med förskolan Tallen i Haninge kommun. (2012-2013)

2/10: KONST & SKOG
17:00 – 22:00

SALONG KRING KONST/NATUR & ALLTING RUNTOMKRING:
RAKETA & INBJUDNA VÄNNER:
film, läsning, utställning, inställning, samtal, workshop, möten,
mat & dryck & möten

KORT OM RAKETA

r a k e t a arbetar – i teori och praktik – med projekt som befinner
sig i gränslandet mellan konst/design/arkitektur och med utgångspunkt
i det offentliga rummet.

Vi intresserar oss framför allt för den alternativa världskarta som
ritas upp mellan det digitala och det urbana, det mentala och den vilda terrängen: de alternativa geografier som ligger som ett raster över världen, letar sig in mellan, under, ovan.

Raketa har funnits sedan år 2000 som en pågående experiment; ett laboratorium-in-progress. RAKETA _ PRESS startades 2004 och är ett oberoende förlag.

 

ÖSTGÖTASTAMMEN

INFO OM STAMMEN
Östgötastammen har nu varit igång sedan år 2000 och har ca 35 medlemmar. Några av oss har gått Grönare Skog tillsammans. Vi har gjort utflykter, studiebesök, kvällsvandrat, genomfört en röjningskurs och en motorsågskurs, lärt oss köra fyrhjuling, besökt Bråvikens sågverk, mm.
KONTAKTPERSON
Katla Kindestam-Nilsson: katla.kindestam-nilsson@vivax.se eller 070- 639 71 31 Styrelsen för Spillkråkan
INBJUDNINGAR TILL AKTIVITETER

17 oktober, 16.00 – 18.00
Ljung Tegelbruket 3, Ljungsbro PPAM Solkraft kommer att lära oss mer om solceller. Läs mer här!

TIDIGARE AKTIVITETER

2019

22 September, 08.30 – 16.00
Naturbruksgymnasiet, Vreta kloster.
Röjsågskurs A  i Östergötland. Läs mer!

16 september, 18.00
Landshypotek Bank Linköping
Information om askåterföring och skogsgödsling av Daniel Glimtoft från Ecofor.
Läs mer

Söndag 25 augusti, 09.00-­‐15.00
Östgötastammen bjuder in till Drönarutbildning. Läs mer!

14 maj Heldag
Heldag med bl.a. besök på Träullit i Ydre. Läs mer!

10 april Röjsågskort A
Fulltecknad!

19 – 22 mars Motorsågskort A+B
Fulltecknad!

Torsdag 7 mars 18.00, Linköping
Tema -Virkesbörsen. Läs detaljerna!

Måndag 11 februari 18.00 Norrköping
Tema – Skogsbilvägar. Läs detaljerna!


2018

Tisdag 4 december 17.00
Julbord,  Hagdahls kök och föreläsning / besök på just Wood Linköping. Vi träffas 17.00 på Läroverksgatan 7, bakom Hemslöjden. Anmälan till Katla, katla.kindestam-nilsson@vivax.se. Läs mer!

Måndag 22 oktober, 18.00
Skogsstyrelsen i Linköping. Fokus på mina sidor och hyggesanmälan. Läs mer.

Söndag 14 oktober, 08.30 – 16.00
Röjsågskurs A på Naturbruksgymnasium, Vreta kloster.  Läs mer!

Söndagen 19 augusti, 10.00 – ca 15.00
Träff med fokus på Lärk. Läs mer här! Välkomna på Spillkråketräff om olika arrendeavtal inom skog-och jordbruk.

26 april 12.45-16.00
Studiebesök på Skärblacka bruk som ingår i Billerud Korsnäs koncernen. Hämta inbjudan!

Torsdag 15 februari, kl. 17.00
På LRF Konsults kontor i Norrköping, Nygatan 93, träffar vi arrendespecialist Simon Axelsson. Vi får mer kunskap inom området, både som markägare och arrendator. Ta gärna med egna frågor/funderingar kring din egen fastighet. Fika till självkostnadspris. Samåkning från Linköping och Kisa. Anmälan senast till 12 februari till katla.kindestam-nilsson@vivax.se


16 april, 5 maj & 2 juni Grundkurs i skogskunskap. Hämta inbjudan.


22 mars kl. 17.00 Handelsbanken, Linköping. Fokus på skog och lantbruk, pensioner och försäkringar. Läs mer här!


2017

9 februari Laserscanning med Peter Wallin, Boxholms skogar. Linköping.


6 april Spillkråketräff på Lantmäteriet, Linköping.


20 maj Skogsexkursion, Hamra gård, Rimforsa.


4, 14, 16 September samt 2 Oktober Fortsättningskurs, skogskunskap. Hämta inbjudan!


5 oktober Skogsexkursion med Spillkråkan och Skogstjänst, Horn. Hämta inbjudan!


7 december Studiebesök på Väderstadsverken 16.30-18.15 och därefter julbord på Väderstad Centralkorg kl 18.30. Läs här!

2016

2016-12-01 Inbjudan till årets julbord. 2016-10-20 Spillkråketräff vid Areal i Linköping. 2016-08-27 Intrångsfrågor; Hur värderar man det som inte är till salu? 2016-05-28 Skogsexkursion 2016-02-01 Familjerätt

2015

2015-12-07 Julfest med föreläsning, Linköping. Östgötastammen bjuder in till information om vattendirektivet följt av julbord. 2015-11-05 Viltfrågor Svenska Jägarförbundet, Linköping. 2015-09-22 Besök hos landshövding Elisabeth Nilsson, Linköpings slott Kl 18.00. 2015-05-30 Exkursion med fokus på naturvärden som biotopskydd, nyckelbiotop och naturvårdsavtal. På fastigheten Someke, Kinda kommun. 2015-02-25 Skogsstyrelsen Nya lagar.

2014

2014-12-08 Skogshistoriska sällskapet inkl. julbord. 2014-11-05 Länsförsäkringar Östgöta – Är din fastighet rätt försäkrad. 2014-05-20 Hur man lyckas med tallföryngring trots stor viltstam besök på Boxholms Skogar. 2014-05-10 Besök på skogseremitaget Urnatur i Ödeshög kl. 9.00 – 13.00. Kvinnligt entreprenörskap i skogen. 2014-03-27 Skogen och ekonomi kl. 18.00 på Danske Bank i Tornby Linköping.