Tips om webutbildning i Skogsbrand – var beredd om den händer!

Tips om webutbildning i Skogsbrand – var beredd om den händer! från Annie Johansson, Kyllesjö Skog. 

En samordnad utbildning från Hushållningssällskapet med hjälp av EU-medel. Kursen vänder sig till markägare och är gratis för markägare. Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här nedan.


Jag vill hälsa er välkomna till webutbildning del 1 i skogsbrand. Det är Hushållningssällskapet som samordnat utbildning, via EU-medel.
En kurs som deltagaren klickar sig fram mellan text, bilder och filmer. Del 1 innehåller grunderna i brandens beteende, våra olika bränsletyper, hur skötsel påverkar brandens beteende. Det är stort fokus på vilka förberedelser markägare kan göra själv och tillsammans med grannar, samt hur man undviker antändning. Det finns checklistor och diskussionsunderlag att skriva ut, så kursen kan utgöra grunden för en studiecirkel. Kurs 1 är förberedande och kurs 2 kommer handla om larm, insats och eftersläckning. Kursutvärdering från del 1 ger input till del 2.

Så här gör du för att delta i kursen Skogsbrand – var beredd om den händer

Följ stegen:
1: Skapa ett användarkonto på Hushållningssällskapets webbkursportal.
2: Ett e-postmeddelande med en länk kommer att skickas till den epost-adress du angett. Bekräfta ditt användarkonto genom att klicka på länken i meddelandet.
3: Klicka på kurslänken här: Skogsbrand – var beredd om det händer och ange kurskoden 0938.

Har du frågor om inloggningen är du välkommen att kontakta Karin Carlsson, karin.carlsson@hushallningssallskapet.se

Med hopp om en fin sommar med förberedda markägare hälsar Annie Johansson